Debat Onderzoek Debat Emancipatie Debat Ontseksen Debat Veiligheid

Debat Zichtbaarheid

Het lesbisch imago heeft dringend behoefte aan een make over.
Het stereotype beeld dat heerst van 'potten' wordt vooral bepaald door de (hetero) maatschappij en niet zozeer door de lesbische vrouwen.
Ook lesbische vrouwen kampen met een negatief beeld van lesbische vrouwen. Een logisch gevolg is het feit dat de herkenbare lesbienne van nu moeilijk terug te vinden is.

Wij moeten dan ook op zoek naar vrouwen die vol trots hun lesbische of biseksuele oriëntatie uitdragen, op hun eigen manier!
Geef jij de lesbische gemeenschap gezicht?

Het debat vindt plaats onder leiding van Jetty Mathurin en Nicole Terborg

Het panel wordt gevormd door o.a. Marion Mulder, Lucia van Westerlaak, Wineke Smid en Karin Giphart

Wanneer? zaterdag 25 april 2009 - debat gemist?

Waar? Mediaplaza (Jaarbeurs Utrecht)

Jolanda Verschuren
wo 20 mei 09 om 22.28
Mevrouw Mathurin en de heer Plasterk hebben de dag “Lesbische Zichtbaarheid” gemaakt!!
En wat een prachtige dag!

Maar ik voelde me door de stellingen niet echt uitgenodigd om deel uit te maken van het debat, wat ik enorm jammer vond.

De locatie was prachtig, de presentatie, het panel idem dito.

De femme 2009, een goed initiatief maar het stemmen zo bekrompen en gesloten. Niet open en nationaal maar lid worden van een website die 10 euro vraagt (ondanks subsidie van het ministerie van OC en W). Lesbisch belang of marketing belang? Lesbische zichtbaarheid of FemFusion zichtbaarheid?


Jolanda

Stichting FemFusion
vr 15 mei 09 om 15.35
Om die reden zijn er pendelbussen ingezet Jolanda.
Deze service is gratis, wel graag even aanvinken bij het aanmelden.

Jolanda
vr 15 mei 09 om 08.37
Jammer genoeg kon ik bij het debat over zichtbaarheid niet bij zijn en zo te zien op de video heb ik iets gemist....;-).
Wellicht dat het de volgende keren wel lukt, al vind ik de verandering van locatie naar de "Maarseveense plassen" nou niet echt handig. Als je meer toeloop wil van publiek / lesbische vrouwen (dus meer zichtbaarheid) dan zou je zo'n debat centraal bereikbaar (ook voor vrouwen zonder auto) moeten organiseren en niet in the middle of nowhere....Misschien nog veranderbaar die locatie? En anders een tip voor toekomstige projecten.

Madam von Dyke
do 14 mei 09 om 09.24
De sfeer was goed, de host subliem, de locatie onlesbisch exclusief, het thema goed doordacht, de bar en bediening goed en de opkomst (niet geheel onbelangrijk) ruim voldoende. Ik hoop dat de debattenreeks aanleiding zal geven dat binnen de subcultuur mooie en nieuwe initiatieven zullen ontstaan welke in belang zijn van de lesbische evrouwcipatie.

Go Femfusion!

Tilly
di 12 mei 09 om 18.33
Ik denk dat FemFusion de belangen van de lesbische vrouw behartigt. In het COC ben ik al jaren teleurgesteld, die doet alleen voor mannen leuke dingen.
Ikheb het debat zichtbaarheid twee keer gekeken; echt heel leuk, goed neergezet en zag er heel strak uit. Volgend keer ben ik erbij.

G van Hoven
ma 11 mei 09 om 15.18
Als moeder van een lesbische dochter en homosekuele zoon ben ik zo blij te zien dat er iets gedaan wordt voor lesbische vrouwen! Mijn zoon heeft het niet makkelijk gehad, maar heeft zijn weg nu eindelijk gevonden. Mijn dochter zit erg met zichzelf in de knoop. De lesbische opvang is veel minder goed geregeld. Ik ben blij dat er nu initiatieven onstaan voor lesbische vrouwen. Die meiden hebben het hard nodig. En ik zu mijn dochter ook graag gelukkig zien!

Amarens
wo 6 mei 09 om 20.46
Wat baal ik dat ik niet aanwezig kon zijn! Ik had graag mee willen praten over zichtbaarheid en moet zeggen dat ik de presentatiemanier super vond! mijn complimenten voor Jetty Mathurin!!
wat een humor heeft deze vrouw!
volgende debat ben ik bij aanwezig