Debat Onderzoek Debat Emancipatie Debat Zichtbaarheid Debat Ontseksen

Debat Veiligheid

Lesbische vrouwen hebben met een ander soort agressie te maken dan homoseksuele mannen. Gaat het bij de laatste groep vaak om fysiek geweld, bij het lesbische segment is de agressie vaak genuanceerder. Verbaal geweld is iets dat bijna elke lesbienne kent. Vragen als 'mag ik meedoen?', 'zin in een trio?', of opmerkingen als 'je hebt nog geen echte man gehad' zijn geen aanzet voor lesbiennes om aangifte te gaan doen, maar geven wel een onveilig gevoel.

Geweld tegen lesbische vrouwen is anders, maar mag daarom niet minder serieus worden genomen. Wij willen dan ook meer aandacht voor de veiligheid van de lesbische vrouw.

Het panel wordt gevormd door Ellie Lust, woordvoerder Politie, Magda Berndsen, hoofdcommissaris Politie en Gert Jan Ankone, directeur Bureau Discriminatiezaken. Presentatie: Karin Giphart

Wanneer? zaterdag 20 juni 2009 - debat gemist?

Waar? Roze Stad Den Haag

lust
do 5 mei 11 om 17.15
hy hunny ik heb lust

m kolmer
di 4 aug 09 om 17.28
goededag het is nu 4 augustus en op roze zaterdag had ik het debat ook willen bijwonen.dat lukte me niet want we waren er pas om 14:30.Nu had ik gehoopt het alsnog te horen maar hoe of dat moet weet ik nog niet en liplezen kan ik nog niet.De sfeer van Roze zaterdag vond ik geweldig en zelf kwam ik pas om 20:00 bij het naar huis gaan op het plein terecht daar ik Den Haag maar 'n beetje ken.Graag hoor ik wat meer van jullie.hou je Mariet

Selma
ma 27 jul 09 om 18.40
Ik heb het debat Veiligheid op Roze zaterdag en het debat emancipatie kunnen bijwonen. Erg inspirerend en ook heel leuk! Ik vind het jammer dat er niet meer debatten volgen!

Jolien
di 23 jun 09 om 21.59
ik heb maar twee debatten meegemaakt, maar ik was wel blij met de informaite die vertrekt werd tijdens het debat veiligheid. Echt interessant en goed om mee te nemen. Bedankt dames!